Kontroller vannmengden

I norske byer er det økende problemer med overvann som følge av ekstreme mengder regn. Tak med gode systemer for vannfordrøyning hjelper til med å kontrollere vannmengden. Icopal har lang erfaring med takfordrøyning i Europa, og våre taktekkere baserer sine anbefalinger på velprøvde løsninger og produkter som er tilpasset et værhardt klima. Ved hjelp av markedets sterkeste takbelegg og sluk med restriktorer, kan taket lagre flere tusen liter vann som fordrøyes sakte ned i avløpsnettet.
 

Markedets sterkeste takbelegg

 

IcopalTak bruker produkter av den høyeste kvaliteten for å sikre at taket har lang levetid og tåler svært høye belastninger. Derfor bruker vi alltid takbelegget Icopal 2-Lag til tak med vannfordrøyning. Takbelegget er førstevalget i værutsatte områder, og i tilfeller hvor taket skal tåle stor belastning. Icopal 2-Lag består av Icopal Base eller Base Syntan og Icopal Top, som har en overflate av naturlig, knust skifer. Løsningen har teknisk godkjenning fra SINTEF Byggforsk.
 
Vil du vite mer om Icopal 2-Lag?

Les merHvilken belastning tåler konstruksjonen?


Tekkingen ved vannfordrøyning må alltid være nylagt, slik at vi er sikre på at tekkingen er av høy nok kvalitet til å tåle ekstra belastning. Første steg er derfor alltid at våre taktekkere kontrollerer konstruksjonen, og beregner hvilken belastning konstruksjonen vil tåle. Det innebærer også kontroll av isolasjonen. Deretter beregnes vannmengden ut ifra hva konstruksjonen tåler. Dette beregnes for hvert enkelt prosjekt ut ifra angitt regnintensitet på stedet.


 

Icopal gjennomfører vannfordrøyning

Etter at taket er kontrollert, tekker IcopalTak taket med Icopal 2-Lag. Deretter etableres det sluk med restriktor. Dersom vannstanden skulle bli høyere enn hva taket tåler, sørger sluket for at taket ikke overbelastes. 

Image
BMI brand - ferdig med jobben

Kontakt oss!

Har du et prosjekt du planlegger, eller ønsker en befaring på taket ditt?

IcopalTak hjelper deg med å ta de smarteste takvalgene. Ta kontakt for en uforpliktende prat.

Skriv kort hva henvendelsen gjelder