Referanse

Tines meieri på Jæren er en juvel i konsernets produksjon. På Norges største meieri, og et av de mest moderne i Europa, produseres kjente produkter som Jarlsberg, Norvegia, Tine Meierismør, og påleggsfavoritten Prim. Da anlegget ble åpnet kalte daværende landbruksminister Lars Peder Brekk det for «svært viktig for en fremtidsrettet norsk matproduksjon». Ansvaret for vedlikeholdet utvendig og på området tilhører Lars Magne Vaule.

– Bygget har mye dyrt utstyr og er underlagt strenge krav. Derfor må takene tåle påkjenningene i et klima som stadig blir våtere og barskere, sier Vaule med tittel «sjef vedlikehold bygg».

Rapporter som gir trygghet

For å hjelpe seg har den flittige drifteren tegnet flere service- og vedlikeholdsavtaler som gir enkel tilgang på høy fagkompetanse. IcopalTak har ansvaret for takene. Hensikten er å inspirere og dokumentere, og gjøre forefallende vedlikehold.

– Etter hver inspeksjon får jeg en rapport som beskriver tilstanden. Dermed kan vi fange opp ting i tidlig stadium, og sikre at vi tar små reparasjoner før de utvikler seg til store og kostbare problem. Vi kan ikke ha lekkasjer fra taket, og samarbeidet gjør at vi føler oss tryggere og har kontroll.

På flate tak kan mye skje, og det er mye å passe på.

-Takekspertene fjerner også fremmedelementer, og passer på at det eksempelvis ikke bygges fuglereir og lignende. Flate tak krever mye vedlikehold.

Proaktivt vedlikehold

Innsikten gir også større forutsetning til å planlegge. Enkle mangler fikser Vaule selv. Store, krevende oppgaver settes inn i vedlikeholdssystemet og håndteres i prioritert rekkefølge.

Denne formen for smart vedlikehold sparer oss for penger, og sikrer at vi tar riktige valg ut ifra tid og ressurser. Vi fikser feilene før de oppstår, sier han.

Vaule påpeker at ekspertene gjerne finner små ting som må fikses hver gang, slik at store og ubehagelige overraskelser ikke gjelder for taket på dette viktige bygget.

– Ekspertene kommer raskt når jeg spør, og jeg er godt fornøyd. En slik avtale vil jeg varmt anbefale, sier han.

Vil du vite mer? Les om fordelen med våre service- og vedlikeholdsavtaler.